12 Eylül 2012 Çarşamba

Dalyan Köfte

Malzemeler

500 gr.kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yumurta
1 yumurta akı (üzerine sürmek için)
3 dilim robottan çekilmiş bayat ekmek
3-4 diş sarımsak
İnce kıyılmış maydanoz

Baharatları için;  tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber,kekik (arzu ettiğiniz miktarda)
İç malzeme için;  küp küp doğranıp haşlanmış patates,havuç ve bezelye (hazır konserve de kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı rendeleyip, suyunu iyice sıkın.Sarımsakları da rendenin ince yeri ile rendeleyip, soğana ilave edin.Bayat ekmeği robottan geçirip; kıyma, baharatlar,ince kıyılmış maydanoz, soğan ve sarımsak ile köfte harcını yoğurun.Son olarak yumurtayı da ilave edip, yoğurmaya devam edin.Yoğurma işlemi tamamlanınca tezgaha streç film ya da aluminyum folyo serip kıymanın yarısını elimizle düzelterek aynı kalınlıkta olmasına da dikkat ederek bir dikdörtgen elde edecek şekilde streç filmin üzerine yayın.Tam ortasına gelecek şekilde iç malzememizden koyup, streç filmin her iki ucundan da tutarak köfte harcını bir rulo haline getirip, streci iyice sarın.İki ucun birleştiği kısım altta kalsın.Daha sonra ruloyu strecinden çıkartıp fırın tepsisine aktarın ,Üzerine bir yumurta akını ya da hafif yağ sürerek (kurumaması için) önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dk kadar pişirin. Pişen köftemizi ekmek dilimler gibi dilimleyip sıcakken servis yapın

Afiyet Olsun;)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder