21 Eylül 2012 Cuma

Tiramisu

Malzemeler
1 adet pastapan
         &
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
200 gr labne peyniri
          &
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao/nescafe
1 paket kakao

Hazırlanışı
Şeker ve yumurtaları çırpıp süt ve unu ilave edin.Topaklanmaması için kısık ateşte sürekli karıştırın.Topaklanmışsa da karışımı muhteşem yardımcımız olan blenderdan geçirin:)Soğuyan muhallebiye labne peynirini ekleyip özleşene kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
Pastapanı ikiye ya da üçe ayırın.Ilık su,şeker ve kakao/kahve karışımı fırça yardımıyla el alt kattaki keke sürün.Üzerine muhallebinin Bir kısmını yayın.Aynı işlemi pastapanın diğer katlarına da uyguladıktan sonra kalan muhallebiyi kekin her tarafına döşeyin.Üzerine elekten geçirerek kakao/kahve serpin ve isterseniz pastanızı dilediğinizce süsleyin.
AFİYET OLSUN:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder