6 Kasım 2012 Salı

Mısır Ekmeği


Bir önceki tarifte Karadeniz'in meşhur tatlarından biri olan kara lahana yemeğini yayınlamıştım.Karadenizli olanlar bilir,kara lahana ne ile yenir sorusunun cevabı tabi ki mısır ekmeğidir!Tavsiyem iki tarifi de yayıp beraber yemenizdir.Ayrıca mısır ekmeğini yoğurtun içine doğrayıp da yerseniz harika oluyor,bu da ikinci tavsiyem:)Afiyet olsun.


Malzemeler
4 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5-2 su bardağı ılık su*(karışımı karıştırdığınızda kıvamı ne çok sulu ne de çok katı olacak şekilde)*
Toz şeker
Tuz
1 çay kaşığı kadar karbonat

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.Kıvamı tutturmak önemli!Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder