Malzemeler:
500 gr tavuk göğüs
350 gr kültür mantarı
500 gr tavuk göğüs
350 gr kültür mantarı
2 büyük domates
3 biber
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
biraz zeytinyağı/tereyağı
Beşamel sos için:;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 biber
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
biraz zeytinyağı/tereyağı
Beşamel sos için:;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Tavuklar kuş başı doğranır ve biraz zeytinyağı ve tereyağında kavrulur ,içine ince doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur (soğanların yanmaması için ilk önce tavukları kavuruyorum)
Daha sonra içine küçük dilimlere ayrılmış mantarlar ilave edilir ve sırasıyla biber ve domates,kavrulur en son içine tuz ve karabiber eklenir.Güveç kaplarına eşit miktarda koyulur.
Besamel sosu için;
Üzeri için ;
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Tavuklar kuş başı doğranır ve biraz zeytinyağı ve tereyağında kavrulur ,içine ince doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur (soğanların yanmaması için ilk önce tavukları kavuruyorum)
Daha sonra içine küçük dilimlere ayrılmış mantarlar ilave edilir ve sırasıyla biber ve domates,kavrulur en son içine tuz ve karabiber eklenir.Güveç kaplarına eşit miktarda koyulur.
Besamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve süzgeç yardımıyla 2 yemek kaşığı un dökülerek iyice karıştırılır ve içine 2 su bardağı süt dökülür ve krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Güveçlerin üzerine dökülür ve 180 derecede 20 dakikaya yakın pişirilir.Daha sonra fırından çıkarıp üzerine de kaşar rendesi ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.
Güveçlerin üzerine dökülür ve 180 derecede 20 dakikaya yakın pişirilir.Daha sonra fırından çıkarıp üzerine de kaşar rendesi ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder