Yine hafif bir tarif paylaşacağım sizinle.Geçen gün aile dostlarımla yaptığımız kahvaltıda aldım bu tarifi ve bir an önce yapmalıyım dedim.Ve sonuç ortada!Çok hafif ve içinde un yok:)Bu arada kekin adını eşim koydu yani limon jöleli&limonlu kekin kısa adı diyebiliriz :P
Malzemeler4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gr buğday nişastası
Jölesi için;
2 adet limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte rengi açılana kadar çırpın.Geri kalan malzemeleri de ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.Önceden 150 derecede ısıttığınız fırına kekinizi koyun ve 40 dakika fırını hiç açmadan pişirin.Kekin rengi dışarıdan bakınca pişmemiş gibi gözükse de aldanmayın çünkü nişasta beyaz gözükmesini sağlıyor.Süresi dolunca keki çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.Bu sırada Jöle malzemelerini bir araya getirerek jölenizi hazırlayın ve sıcakken kekin her yerine sürün.Göreceksiniz harika bir aroma katacak kekinize!Afiyet olsun.
Elinize saglik Saynur hanim, afiyetle takip ediyorum tariflerinizi... :)
YanıtlaSil