9 Mart 2013 Cumartesi

Tahinli Kuru Baklava

Malzemeler
500 gr baklava yufkası
500 gr tahin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
Derin bir kasede tahin ve sıvı yağı karıştırın(sıvı yağ konmasının sebebi tahinin kıvamını biraz açmak,eğer tahin      kıvamı yeterince sulu derseniz yağ koymanıza gerek yok).Şeker ve ceviz içini de başka bir yerde karıştırın.Bir  adet baklava yufkasının üzerine tahin sürün.Bu işlemi üç adet yaprak üzerinde uyguladıktan sonra yufkanın kenarına gelecek şekilde şeker-ceviz içi karışımından biraz serpin ve çok bol olmamak kaydıyla kenarlarını da biraz içeri alarak rulo şeklinde sarın.Tüm yufkaları ayrı ayrı(üçlü)bu şekilde sarın ve 1,5 parmak kalınlığında dilimleyin.Yumurta sarısını üzerine serin ve 180 derecede fırına verin.Üzeri kızarana kadar pişirin.
( yaklaşık 20 dk kadar).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder