16 Mart 2013 Cumartesi

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler
225 gr tereyağı
340 gr esmer şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yemek kaşığı pekmez
330 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
1 fiske tuz

Hazırlanışı
 Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın.Şekeri ilave edip raz karıştırın.Ardından geri kalan malzemeleri ve unu azar azar ekleyin.Hamuru elinize aldığınızda yumuşak olmalı ve elinizde biraz yağ bırakmalı.Eğer istenilen kıvama gelmediyse 1/2 su bardağı kadar daha un ekleyebilirsiniz.Ve hamur kıvama geldiğinde buz dolabında 15-20 dakika kadar bekletin.İster kalıplarla şekil vererek ister klasik kurabiye şeklini verip kurabiyeciklerinizi 165 derecede fanlı fırında pişirin:) Afiyet olsun.
***Kurabiyelerin kızarmasını beklemeden fırından alın aksi takdirde çok sert bir kıvam tutturursunuz.Ve kurabiyeleri kavanozda ya da kurabiye kutusunda hava aldırmadan uzun süre saklayabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder