6 Kasım 2012 Salı

Kabak Sütlüsü(Sütlacı)

Karadeniz yöresine ait tatlardan örnekler vermeye devam ediyorum şu günlerde:)Ve meşhur kabak sütlümüz sıcakken de soğukken de yenilebilecek enfes bir tat!Afiyet olsun;)

Malzemeler
Orta boy siyah kabak
1,5 kg. süt
1-1,5 su bardağı şeker( ben fazla koydum)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı
Kabağı parçalara bölüp kabuklarını soyun.Küçük küçük doğrayıp sütle beraber yumuşayana kadar pişirin.Kabaklar erimeye başlayınca zaten sarı rengi vermeye başlayacak.Ancak blenderdan geçirdikten sonra asıl rengini alacak.Ardından şeker ve tuzunu da ilave edin.Karıştırıp biraz daha kaynattıktan sonra kaselere paylaştırıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder