22 Kasım 2012 Perşembe

Nar Ekşili İmambayıldı

Malzemeler
4 adet patlıcan
4 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 limon suyu
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun.Doldurulacak kısmı bıçakla oyun.Bir tencerede tuz ve limon suyu ile birlikte patlıcanları haşlayın.Ardından süzülmesi için kenarda bekletin.Bu sırada soğanları doğrayıp zeytin yağında soteleyin.Sarımsak,domates ve biberleri de ekleyip soteleyin.Nar ekşisi,karabiber,pul biber ve tuzunu da ekleyin.Kenarda süzülen patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun.Tencereye dizdikten sonra altına tutmaması için biraz zeytinyağ ve su ekleyip kısık ateşte pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder