6 Kasım 2012 Salı

Kara Lahana Yemeği

Malzemeler
 2 kg.kara lahana
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış fasülye (barbunya)
1 su bardağı yarma mısır
1 adet kapya biber
1/2 su bardağı pirinç/bulgur
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Lahanaları yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın.Lahana yaprakları çok büyükse şeritleri ortadan ikiye de bölebilirsiniz.Ardından yumuşayana kadar lahanaları haşlayıp suyunu süzün.2 yemek kaşığı tereyağ ve dilerseniz 1 yemek kaşığı da sıvı yağla beraber doğradığınız soğanı kavurun.Ardından haşlanmış barbunya,mısır ve kırmızı biberi ekleyip 1-2 dakika soteleyin.Lahanaları da ekledikten sonra üzerine biraz sıcak su ekleyip  tuz,karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin.Son olarak da yıkadığınız pirinçleri ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynarken ara ara karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder