12 Eylül 2012 Çarşamba

Körili Bademli Tavuk Eşliğinde Sarımsaklı Ekmek,Elma Dilim Patates ve Mevsim Yeşillikleri

Malzemeler
700 gr. tavuk
1 adet soğan
400 gr. mantar
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı çiğ badem
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu yemek kreması
2-3 yemek kaşığı özel hazırlanmış köri sosu
ince dilimlenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Soğanı yemeklik halde doğrayıp yağda soteleyin.Sarımsakları ilave edin.Malzemeler pembeleştikten sonra küp küp doğranmış tavukları,ince doğranmış biberleri,ardından mantar ve bademleri de sırayla ekleyin.Karışıma özel hazırlanmış köri sosunu ekleyip malzemeler çekene kadar pişirin.Baharatları ekleyin.Ardından kremayı ekleyin ve 1-2 dk. kısık ateşte pişirin.Hazır hale gelen yemeği güveç kaplarına servis edin ve üzerine ince dilimlenmiş kaşarları da ekleyip ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin.

NOT:Ana yemeğin yanında arzu ederseniz elma dilimli patatesler,sarımsaklı ekmek ve mevsim salatası hazırlayabilirsiniz.Ben hepsini hazırladım ve çok güzel oldu.Hele sıcak sarımsaklı ekmekleri yemeğin suyuna banınca ımmm tadına doyum olmuyor valla:)

AFİYET OLSUN;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder