29 Aralık 2012 Cumartesi

Bal Kabağı Yemeği

Malzemeler
1/2 bal kabağı
1/2 su bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı tereyağ
Toz şeker
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Kabağı önce dilim dilim sonra da küp küp kesin.Tereyağında kabakları yumuşayana kadar ara ara soteleyin.Pişmesine yakın ayrı bir tavada pirinçleri haşlayıp süzdükten sonra kabaklara ekleyin.Ardından şekerini(oranı damak tadınıza göre değişebilir,o yüzden ölçü yazmadım)ve bir fiske tuzu da ilave edin.Ve biraz demlenmeye bırakın.Karabiberini de dilerseniz servis yaparken ekleyebilirsiniz.
Not:İlk defa tadacak olanlara...Bu yemekte ağırlıklı olarak şeker bulunmakta!Yani ismi yemek ama kendisi bir nevi tatlı aperatif :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder