20 Aralık 2012 Perşembe

Kereviz Çorbası


Malzemeler
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam hindistan cevizi rendesi
Tuz,karabiber
1 lt. su

Hazırlanışı
3 su bardağı suya küp küp doğranmış kereviz,patates ve havucu ekleyin ve kaynatın.Sebzeler haşlanana kadar pişirin.Biraz soğuyunca blendırdan geçirin.Ayrı bir tavada yağı ısıtın ve unu kavurun.Sütü de azar azar ekleyin ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.Çorbadan bir kaç kaşık alıp karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Bu arada blendırdan geçirdiğiniz sebzelerin üzerine 1 lt kaynar su ilave edin ve kaynayan çorbanın içine de terbiyesini hızlıca döküp önce orta ateşte sonra kısık ateşte karıştırmaya devam edin.Son olarak tuz ve karabiberini ekleyin.
Varsa hindistan cevizini rendeleyip üzerine serpiştirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder