Malzemeler
3 adet kabak
3 adet havuç
350 gr mantar
5 adet közlenmiş biber
200 gr turşuluk zeytin
1 kutu mısır
1 demet dereotu
1-2 diş sarımsak
Sosu için;
5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nane
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Mantarları orta büyüklükte havuç ve kabakları da kibrit çöpü şeklinde uzun uzun doğrayın.Hepsini birazcık yağda soteleyin.(Mantar ve kabaklar suyunu bırakacaktır).Suyunu süzüp soğumaya bırakın.Közlenmiş biberleri de uzun uzun doğrayın. Sotelediğiniz sebzeler ve geri kalan malzemelerle hepsini karışrırın.ardından sosunu hazırlayıp karışıma ilave edin ve servise hazır hale getirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder