29 Aralık 2012 Cumartesi

Dolgu Çikolatalı Sürpriz Cup Cake




Malzemeler
120 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1su barağı süt
1/2 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

İç dolgusu için;
Nutella ya da benmari usulü eritilmiş kuvertür çikolata ya da dilediğiniz tatta her hangibir reçel marmelatı!Üzeri için de ben beyaz çikolata sosu ve damla çikolata kullandım.Tercih sizin:)

Hazırlanışı
Oda sıcaklığında eriyen tereyağını bir kapta mikserle çırpın.Şekeri de ilave edip 1-2 dk daha çırpın.Ardından yumurtaları da ekleyip krema haline gelene kadar çırpın.1 bardak sütten biraz,geri kalan un-nişasta-kabartma tozu üçlüsünü de bir araya getirip birazda bu karışımdan ilave ederek çırpma işlemine devam edin.Bu işlemi biraz süt biraz da toz karışımı olmak üzere parça parça döküp çırpın ve işlemi bu şekilde tamamlayın.Ardından önceden ısıttığınız fırında 165 derecede cup cake kalıplarına paylaştırdığınız kek harcını 20 dakika süresince pişirin.
Sıra süslemeye gelince de biraz soğuyan keklerinizin ortasını kabak oyacağı yardımıyla geçici bir süreliğine çıkarın.(ya da varsa cup cake oyacağı ile,hatta bulursanız nereden aldığınızı bana da bildirin lütfen :P :) ) İçine istediğiniz dolguyu koyun ve oyacak ile çıkarttığınız kısmı tekrar yerine koyarak kekleri sürpriz keklere dönüştürün.Oyduğunuz kısımların görüntüsü kapatmak için de yine istediğiniz sosla kapatın ve hayal dünyanıza göre küçük ve şirin süslemeler yapın.Ben hem beyaz çikolata soslu,çikolata parçacıklı hem de marmelatlı ve böğürtlen soslu denedim.
Eveettt,sanırım tüm bunları yaptıktan sonra geriye bu kadar uğraşta sonra keklerinizi ham diye yemek kalıyor geriye,afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder