21 Aralık 2012 Cuma

Haşhaşlı&Çörekotlu Ev Yapımı Kraker

Malzemeler

1 cup(120 gr.)  tam buğday unu
1 cup(120 gr.)  beyaz un
1/4 cup (40gr.) haşhaş tohumu
1/4 cup(40gr.)  susam ya da çörek otu
1/4 cup(40gr.)  yulaf ezmesi
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 + 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı
Tam buğday unu,beyaz un,haşhaş tohumu,çörek otu,yulaf ezmesi,tuz,kabartma tozunu bir kapta karıştırın.Zeytinyağı ilave edip karıştırın.Hamurun kıvamına göre su ilave edin ve hamuru 2 ya da 3 bezeye ayırıp bir kapta üzerini nemli bir bezle 15 dakika beklemesi için kenara ayırın.Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp pizza kesicisi ile ya da bıçakla kareler oluşturun.Önceden 230 derecede ısıttığınız fırına yağlı kağıt serip yerleştirdiğiniz krakerleri dizip 10-15 dk. pişirin.Fırının ayarını biraz düşürebilirsiniz,her fırın ayarı bir olmuyor çünkü!Bu arada hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar kıtır ve de kraker kıvamında olur.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder