Malzemeler
4 yumurta akı
3 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tencereye tüm malzemeleri koyun ve kısık ateşte mikserle önce düşük devirle sonra yüksek devirle 10 dakika kadar çırpın.Çırptıkça kıvamı yoğunlaşacaktır.Tencerenin altına biraz tutmaya başlayınca ocaktan alın.Eğer kıvamı kaşığı alınca dökülmeyecek gibi değilse biraz daha çırpın ve istenilen kıvama getirin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip sıkma torbası yardımıyla şekiller verin.110 derecelik fırında 45 dk pişirin ve soğuyana kadar fırından çıkarmayın.Soğuduktan sonra fırından çıkarıp oda sıcaklığında servise sunun.
Not: Bayatlamaması için cam kavanozda saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder