26 Ocak 2013 Cumartesi

Kereviz Karpaçyo

Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet büyük kereviz
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı esmer şeker/beyaz şeker
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı kaynar su
Roka
Parmesan peyniri
Muskat
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı
Geniş tavayı 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile kaplayın.Küçük küçük doğradığınız soğanı yağda biraz çevirin.Sarımsak,havuç ve dolmalık fıstığı da ilave ederek sotelemeye devam edin.Soğanlar iyice renk değiştirmeye başladığında 3-4mm.lik halkalar halinde doğradığınız kerevizleri de ilave edin ve pembeleşmeleri için bir kez çevirin.Toz şeker,tuz ve 1 adet portakal suyunu da ekleyin.1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyip üstü kapalı bir şekilde 20 dk kadar pişirin.Sonra bir tabağa alıp tek tek dizin.Üzerine bol roka ve parmesan  ekleyip 1,5 muskat rendeleyin.2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirip servise sunun.AFİYET OLSUN;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder