12 Ocak 2013 Cumartesi

Kıtır Ekmekli Fırında Karnabahar & Brokoli

Malzemeler
1 adet küçük boy brokoli
1 adet küçük boy karnabahar
1 kutu labne peyniri
1 kutu yemek kreması
Bayat ekmek
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Karnabahar ve brokoliyi köklerine ayırıp yıkayın.Tencerede çok azıcık diri kalacak şekilde haşlayın.Ardından haşlanan sebzeleri süzün ve birazcık soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra borcama alarak üzerine tuz ve karabiberini serpin.Bir kutu labne peyniri ve kremayı (ki ben ikisinden de yarım kutu kullandım,sosu çok yoğun olmasın diye) bir kapta bütünleşene kadar çırpın ve sebzelerin üzerine karıştırmadan öylece dökün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk kadar pişirin.Bayat ekmeği de rondo yardımıyla ufalayın ve soslu sebzelerin üzerine serpiştirin.Tekrar  fırına verin ve ekmekler kızarana dek kısa bir süre daha pişirin ve sonra da afiyetle yiyin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder