27 Ocak 2013 Pazar

Ispanaklı Kiş

Malzemeler

Hamuru için;
150 gr terayağ
250 gr un
1 yumurta
Tuz

İçi İçin;
850 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gr rendelenmiş kaşar peynir
4 yumurta sarısı
150 gr krem peynir
100 gr süt kreması
30 gr nişasta

Hazırlanışı
Oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer hamur malzemelerini mikserle çırpın.Ancak yağ çok fazla erimesin.(Hamur ele yapışmadan yumuşak bir kıvamda olacak).Daha sonra hamuru dolapta bekletin.İç malzemeyi hazırlayan kadar beklemesi yeterli olacaktır. Soğanı küp küp doğrayıp hafifçe kavurun.Ispanakları çok ince parçalara bölmeden doğrayın ve soğanlarla beraber harmanlayın.Çok pişirmeden hafifçe soldurun. Ardından biraz soğumaya bırakın.4 yumurta sarısını hafifçe çırpıp süt kremasını,150 gr az tuzlu krem peyniri de koyup karıştırın.Nişastayı da ekleyin.Tuz eklemenize gerek yok çünkü peynirin tuzu yetecektir.Fırını 160 derecede ön ısıtmaya alın.Dolapta beklettiğiniz hamuru çıkarıp tezgaha çok az un serperek merdaneyle açın.Hamuru merdaneye sararak altı çıkan tart kalıbına serin.Kenarlardan pay artabilir.O kısımlarını da merdaneyle kesin.Ispanakları hazırladığınız sosun içine koyup karıştırın ve karışımı hamurun içine dökün.Üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder