Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şekerli ılık su
3 su bardağı un
1/2 paket maya(4'lü mayalarıin 1 tanesinin yarısı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
ve istediğiniz sebze vs.
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırarak yoğurun.Merdane yardımıyla koyacağınız tepsinin çapından kenarlara birazcık taşacak kadar hamuru açın ve yerleştirin.Üzerine salça ve sıvı yağı bir kasede çırpıp sürün.Ve dilediğiniz sebzeleri sırayla üzerine yerleştirin.Kenarlardan taşan hamuru da içeri doğru kıvırın.Ancak kenar payını çok kalın bırakmadan bu işlemi tamamlayın.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder