26 Ocak 2013 Cumartesi

Fırında Çupra

Malzemeler
2 adet orta boy çupra
1 adet havuç
1 adet soğan
5-6 adet defne yaprağı
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kekik(üzeri için)

Hazırlanışı
İçleri temizlenmiş ve iyice yıkanmış çupraların içine tuz,karabiber ve pul biberi ekleyin.Halka halka doğradığınız soğan,havuç ve defne yapraklarını çupraların içine yerleştirin.1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra çupralara biraz kekik serpiştirebilirsiniz.
Not: Defne yapraklarını servise sunmadan önce içlerinden almayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder