18 Temmuz 2012 Çarşamba

Acıbadem







Malzemeler
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
250 gr pudra şekeri
100 gr fındık
100 gr çiğ badem

Hazırlanışı
Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpın.Limon suyu,tuz pudra şekeri ve rondodan geçirip toz haline getirdiğiniz çiğ badem ve fındığı da karışıma ilave edin.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bir çay kaşığı yardımıyla karışımı aralıklı araklı tepsiye dizin ve 140 derecede pembeleşince kadar pişirin.Kağıttan çıkacak kadar piştiğinde isterseniz iki parçayı hafifçe birleştirip iki katlı bir acıbadem haline getirebilirsiniz.

1 yorum: