30 Temmuz 2012 Pazartesi

Anne Lazanyası

Malzemeler

8 adet orta boy patates
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı nane
karabiber,tuz


Üzeri için; Beşamel sos 
1 kilo süt
3 yumurta
3 yemek kaşığı dolusu un

Yapılışı
Patatesleri küp,küp doğrayın..Tavada kızartın.Havlu peçeteyle yağını süzdürdüğünüz patateslerin ardından aynı tavada kıymayı kızartın.Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Fırın tepsisine kıymaları üstüne papatesleri yayın ve 1 tatlı kaşığı naneyi serpin.Daha sonra kalan malzemelerle hazırladığınız beşamel sosu dökün  ve fırınlayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder