30 Temmuz 2012 Pazartesi

Gürcü Mantısı

Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
2,5 çay kaşığı tuz
sıcağa yakın ılık su

İçi için;
3 adet orta boy patates
1 orta boy soğan 
1 yemek kaşığı salça
tuz
*** İç malzeme olarak isterseniz kıymalı ya da peynirli iç de kullanabilirsiniz.Ben patatesi tercih ettim:)

Üzerine;
Yağda kızdırılmış pulbiber ve arzu ederseniz salça

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak 10 dakika boyunca özleşene kadar yoğurun.Hamuru yaklaşık  bir parmak kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin.Bezelere ayırdığınız hamurları ikişerli ikişerli alın ve aralarını unlayıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde hafifçe açın.Merdane yardımıyla her birini nescafe fincanı tabağı  büyüklüğünde açın.Ortasına bir yemek kaşığı kadar iç malzemesinden koyun.Hamuru yanlarından pile yapar gibi katlayın,orta kısmını büzerek bastırın.Her birini unlanmış tepsiye dizin.Bir kısmını da kaynamış su dolu tencerede kapağını kapatarak su üstüne çıkana kadar haşlayın.Bir kevgir yardımıyla sudan çıkarıp süzdüğünüz mantıları servis tabağında üzerini soslayarak afiyetle yeyin:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder