21 Temmuz 2012 Cumartesi

Galeta Tatlısı







Malzemeler
Keki için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su galeta unu
1 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker 
*şerbete limon eklemiyoruz ve sadece şeker eriyene kadar kaynatıyoruz*

Muhallebisi için;
3 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 kg süt
1 paket kremşanti

Hazırlanışı
Yumurtaları beyaz hale gelene kadar çırpın.Ardından şekeri ilave edip beş dakika kadar daha çırpın.Geri kalan malzemeleri de ekleyerek kek harcını hazırlayın ve borcam tepsiye dökün.180 derecede pişirin.Hazırladığınız şerbeti pişen kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın.Bu sırada muhallebisini hazırlayın ve piştikten sonra kremşantiyi toz halinde karışıma ekleyin ve ılık halde olan kekin üstüne döktükten sonra dilerseniz dövülmüş fındıkla süsleyin.




3 yorum:

  1. En büyük takipçin olarak başarılarının devamını diliyorum..! :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Saynur'um harikaydı tadı damağımda kaldı. :))

    YanıtlaSil
  3. Afiyet bal,şeker olsun canlarım:)

    YanıtlaSil