18 Temmuz 2012 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Börek

Malzemeler
1 kg yufka
İç harcı için:
2 su bardağı yeşil mercimek 
1 adet büyük boy soğan
Karabiber,tuz,pul biber
Sosu için :
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta

 Hazırlanışı
Mercimekleri suda dağılına kadar haşlayın.Sonra tel süzgeçte süzüp soğumaya bırakın.Ayrı bir tavada soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine mercimeği ekleyip barahatlarını katın ve tüm karışımı birbiriyle bütünleşene kadar kavurun.Bir tane yufkayı ortadan ikiye bölün ve iç harcı enine gelecek şekilde yufkanın kenarına yayın ve rulo yaparak sarın.Aynı işlemi elinizdeki tüm yufkaya uygulayın ve kol böreği gibi tepsiye dizin.Son olarak süt,sıvı yağ ve yumurtadan oluşan sosu eşit şekilde tepsiye dökün ve üstüne haşhaş serpin.(Ben genelde haşhaş kullanıyorum dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder