28 Temmuz 2012 Cumartesi

Şekerpare


Malzemeler

Hamuru için;
125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon

Hazırlanışı
Hamur için gerekli tüm malzemeler bir araya getirilerek yoğrulur ve hamura şekil verilir.Üzerlerine fındık konulur(benim fındıklar çok büyük olduğu için parçalayarak koydum).180C'de pişirilir(ben biraz koyu renkli  bir görünüm ve tat sevdiğim için biraz daha fazla pişiriyorum).Sıcak şekerparenin üzerine şerbeti dökülür ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder