30 Temmuz 2012 Pazartesi

Profiterol

Malzemeler

Hamuru için;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr. tereyağ
4 yumurta
1 fiske tuz
1 fiske şeker

Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
3 fincan un
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1 limon kabuğu rendesi 
1 paket vanilya

Üzeri için;
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
----------------
1 paket çikolata sosu ve süt

Hazırlanışı
Tencereye suyu dökün ve tereyağıyla beraber kaynatın.Üzerine un, tuz ve şekeri de ilave edip kavurduktan sonra ocaktan alın.Karışım ılık olduktan sonra 4 yumurtayı teker teker tahta kaşık yardımıyla yedirin.Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye hamuru ceviz büyüklüğünde koyun.Önceden ısıtılmış fırında 180C'de pişirin.
*** Hamuru, pişme esnasında fırını hiç açmayın. Piştikten sonra da biraz fırında bekletin. Yoksa hamur puf  puf olmaz ve bütün emekleriniz boşa gider:)
2 paket kremşatiyi 1 bardak sütle çırpın.Hazırladığınız muhallebiyi ılıklaşınca kremşantiyle karıştırın.Bu karışımı
ortadan ikiye böldüğünüz hamurların içine doldurun.Bütün işlem bittikten sonra pufları tepsiye dizin.Eğer muhallebiden artmışsa kalanı da hamurun üstüne dökün ve üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.Son olarak da çikolata sosunu üzerine dökün ve soğuk servis yapın.
***Profiterolün çeşitli sunum şekilleri var.Örneğin pufların üzerine muhallebi dökmeden ve muz koymadan  sadece çikolata sosunu gezdirerek yapılabilir.Ya da çikolata sosunu da siz yapabilirsiniz....Her neyse!Ben bol muhallebili ve muzlu sevdiğim için hepsini bütünleştirip öyle servis ediyorum.Bence denemeyenler bir de böyle denesin:) 
Afiyet olsun, mideniz profiterolle dolsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder