28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yeşil Poğaça

Malzemeler
Hamuru icin ;
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 yumurta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı ıspanak ( haşlanmış süzülmüş)
Bir tutam maydanoz, dereotu, tuz
Üzeri için; Beyaz peynir ve ıspanak
Hazırlanışı
Ispanakları haşlayın süzün ve soğutun. (İsterseniz rondodan geçirin ben geçirmedim).Hamur malzemesinin içine dereotu, maydanoz ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamuru eşit bezelere ayırın.  Elinizde yuvarlak yapıp isterseniz merdane kullanın. Üzerine ilk önce ıspanak sürün, daha sonra peynirleri ufalayın ve rulo poğaça gibi sarın. Isıtılmış fırında 170 derecede  pişirin. Üzerlerine yumurta sarısı veya pekmez sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder