30 Temmuz 2012 Pazartesi

Etimek Tatlısı

Malzemeler

Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Muhallebesi için;
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2,5 su bardağı süt 
1 paket vanilya 
1/2 yemek kaşığı tereyağ (ben kullanmıyorum) 
----------------------
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

 Hazırlanışı
Şerbeti hazırlayın.Kare borcama etimekleri bir kat olarak dizin.Şerbeti üzerine sökün.Muhallebi için gerekli malzemeleri bir araya getirip katılaşıp göz göz olunca vanilyasını ve dilerseniz tereyağını ekleyip ocağın altını kapatın.Hazır hale gelen muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine yayın.Biraz soğuduktan sonra bir paket kremşantiyi hazırlayıp en üste yayın.Üzerini yeşil fıstıkla süsleyin(bende damla çikolata vardı ,onunla süsledim ama yeşil fıstıkla daha güzel oluyor:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder