28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Yeşil mercimeği haşlayın.Suyunu süzün ve bekletin.Soğanları halka halka doğrayın zeytinyağda sararana kadar kavurun.Bir çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ilave edip kavurmaya devam edin.Üzerine iki bardak su,tuz ve baharatları ekleyipkaynattıktan sonra bulguru ilave edin.4-5 dakika kadar pişirip haşlanmış mercimeği ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Pilavı 10 dakika kadar demlendirdikten sonra harmanlayın ve ardından servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder