30 Temmuz 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Dolma



Malzemeler
10 adet  dolmalık biber (dolabımda olduğu kadarıyla ölçü belirteceğim,siz ölçüyü değiştirebilirsiniz)
1,5 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
1'er yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Maydanoz,kuş üzümü,dolmalık fıstık,bol kuru nane,kırmızı pul biber,tuz (damak tadınıza göre ölçüsünü siz ayarlayın)
Üzerini kapatmak için domates kabuğu

Hazırlanışı
Rendelediğiniz soğanları zeytin yağında soteleyin.Salçayı ekleyip tekrar kavurun.Dolmalık fıstığı da ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin.Son olarak geri kalan malzemeleri de ekleyip üzerini geçmeyek kadar su ekleyip demlendirin.İç harç hazır olduktan sonra içlerini temizlediğiniz dolmalık biberleri doldurun.(Yalnız çok doldurmayın ki pişince şişme payıyla beraber pirinçler dışarı çıkabiliyor.Ben içi yettirebilmek için çok koydum fotoğrafta da gördüğünüz gibi:)) Son olarak da biberlerin üstünü domates kabuklarıyla kapatıp tencere alın.Yarıya kadar soğuk su doldurduğunuz tencereyi önce yüksek ateşte,su kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder