28 Temmuz 2012 Cumartesi

Raratouille – Ratatuy


Malzemeler

4 adet olgun domates
2 adet sarı kabak
2 adet patlıcan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı taze reyhan
1/2 cay bardağı sızma zeytinyağı
1-2 adet kırmızı biber, yeşil biber (varsa sarı biber)
1 adet kuru soğan
tuz ,karabiber

Hazırlanışı

Kabakları ve patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin, üzerine sızma yağın bir miktarını ilave edin ve elinizle karıştırın. Fırın tepsinizin üzerine pişirme kâğıdı koyup dilimlenmiş kabak ve patlıcanları tek sıra halinde dizin. Fırında 220C ‘de 10-15 dakika kızartın. (tost yapma  makinanız varsa sebzeleri fırında uğraşmak yerine tost da yapabilirsiniz). Bu arada borcam içine iki domatesi kabuklarından soyduktan sonra doğrayın, üzerine sarımsakları dilimleyin ve reyhanı ilave edin. Sebzeleri dizin diğer yandan soğanı bir tava içinde kavurun, üzerine kalan iki domatesi ilave edip sote edin. Borcam içine dizdiğiniz kabak ve patlıcanları  üzerine gezdirin, en üstüne kırmızı, yeşil, sarı biberleri dizin. Fırın ayarınızı düşürün ve 30 dakika fırında pişirin. Sebze yemeği olduğu için soğuk ya da sıcak ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder